onsdag 8 juli 2009

Flädersaft

I dag har gjort klart min flädersaft.
Av fläderblomsklasar citroner vatten
och 5 dagar blev det 9 flaskor läskande saft.

För er som vill prova har ni receptet här.
Plocka blomklasarna som ska var väl utslagna
mitt på dagen.
Lägg dem i en bunke tillsammans med de skivade citronerna
Tvätta av citronerna med lite diskmedel och en rotborste.
Häll på vatten och socker.
Koka upp och ta bort citronskivorna, några kan få ligga kvar.
Häll den heta lagen över blomklasarna.
Lägg på ett lock på bunken och låt stå på en sval plats i 5 dagar,
gärna i matkällaren.
Sila bort blomklasarna och tillsätt citronsyra.
Häll upp saften på väl rengjorda flaskor.
Jag kokar mina flaskor och häller på saften och sätter
på korken med en gång.
Ställ på sval plats.
Det går också att frysa saften om man inte har matkällare.
30 Utslagna fläderblomsklasar
2 Citroner
2 liter vatten
2 kg socker
10 g 3 tsk citronsyra











1 kommentar:

  1. Hej!
    Grattis och välkommen du också till denna fantastiska bloggvärld!!!
    Mums vilken god saft!!! Planterade en fläderbuske förra året, men ännu finns inte nog med blommor till saft...
    kram från ett regnigt Dalarna!
    /Susanne

    SvaraRadera