måndag 18 juli 2011

Leopardkaka

Den här kakan måste ni prova, såååå smaskig.

Smet 1
75g smör
100 g vit choklad
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk

Smet 2
75 g smör
100 g mörkchoklad (70%)
1 ägg
1 1/2 dl socker
2 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk

Glasyr
200 g vit choklad
200 g cream cheese

Garnering
Blåbär
Kokosflingor

Gör så här:
Smet 1: Hacka chokladen och smält tillsammans med smöret
till en jämn chokladmassa. Blanda samman ägg och socker i en bunke.
Rör därefter ner mjölet, blandat med bakpulver,vaniljsocker och mjölken.
Blanda sist ner chokladmassan. Rör till en jämn smet.

Smet 2: Hacka chokladen och smält tillsammans med smöret till en jämn massa
Blanda samman ägg och socker i en bunke.
rör därefter ner mjölet, blandat med bakpulver, kakaon, och mjölken.
Blanda sist ner chokladmassan. Rör till en jämn smet.

Varva de två smeterna i en smord och bröad rund form, ca 20 cm i diameter,
så att ett leopardmönster bildas.

Grädda kakan i 175 grader i ca 15-20 min. Kakan ska inte vara helt genomgräddad utan lite kladdig i mitten.

Glasyr: Smält den vita chokladen i ett vattenbad och låt den svalna.Blanda med cream cheese och rör till en slät smet.
Bred smeten över den svalnade kakan.

Toppa kakan med blåbär och kokosflingor.

Receptet är ur tidningen Hembakat nr 1 2011

1 kommentar:

  1. Mums..va gott. Kikar nu in en sväng efter min semester då jag inte suttit vd datorn direkt. Nu tillbaka i vardagen igen. Ha de gott kram från Maria

    SvaraRadera