söndag 16 augusti 2009

Biscotti


Då det dåliga vädret håller i sig, hann jag med att baka
Biscotti idag, de är helt underbart goda....


och så enkla att göra....


perfekta att bjuda på när man får oväntat besök....

Biscotti

Till 25-50 skorpor
100 g sötmandel
2 ägg
120 g strösocker (ca 1 1/4 dl )
200 g mjöl (drygt 3 dl )
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1/2 citron, rivet skal
Sätt på ugnen på 200 grader. Grovhacka mandeln ( den behöver inte skalas )
Vispa ägg och socker pösigt.Blanda ner det rivna citronskalet.

Mät upp mjöl och blanda det med vaniljsocker, bakpulver, salt och smaktillsatts.
Tillsätt lite i taget och rör till en klippig deg.

Stjälp ut degen på en plåt med bakplåtspapper och forma med mjölade händer en
stor längd på ca 5 x 25 cm eller två hälften så breda längder.
Grädda dem mitt i ugnen 17-20 min

Låt längden svalna. sänk ugnsvärmen till 150 grader och skär längden i drygt 1/2 cm tjocka skivor.

Lägg skivorna bredvid varandra på plåten och rosta/torka dem i ugnen minst 30 min.
Låt svalna på plåten och förvara dem torrt i burk.



6 kommentarer:

  1. Vad goda skorporna ser ut att vara. Ska nog ta och kopiera ditt recept och pröva någon dag.
    Ha det så gott! Märta

    SvaraRadera
  2. ja absolut...smarriga såååå;) tackar för receptet..de ska provas..alltid velat pröva biscotti;)

    Ha en fin vecka!!!
    ~~♥Kramelikram Millan ♥~~

    SvaraRadera
  3. Hej hopp!

    mums så gott det ser ut!
    ska prövas en dag....garanterat.

    Fina auktionsfynd...

    ~~♥ Kramen Nilla ♥~~

    SvaraRadera
  4. Vad mysigt att få recept på skorpor.Mums va gott det ser ut.1000 tack gulliga du ska provas någon dag.Ha en mysig måndag kramizar ~~~~~RITA~~~~~.

    SvaraRadera
  5. Dom där har jag suktat efter...men är man nöt och mandelallergiker så är det förbjudet, hoppas dagen varit bra, kram

    SvaraRadera
  6. Tack för tipset med kakan och ha det så härligt i stugan med vovvarna, kram

    SvaraRadera