tisdag 5 januari 2010

I bland måste man lätta sitt hjärta :)


Har varit runt på lite olika bloggar och läst hur många
förbannar den svenska jägarkåren.
Media har ju jagat upp det svenska folket över den varg jakt som
var i helgen

Vargforskare Olof Liberg skriver bra om ämnet.

Jägare framställs som en samling skjutgalna män!
Nu är ju inte alla jägare män, utan en del är heminrednings, livskvalitet och matlagnings intresserade kvinnor.
Att äta kött från köttdisken är ju helt okey...man att skjuta sin egen mat i naturen...det är fel?Kan man äta något mer ekologisk och sunt än egen skjuten mat?
Klart att är man inte så mycket ute i naturen i vargtäta områden, eller inga djur på bete så är det svårt att sätta sig in i det problemet, med just varg .
Men vi är ganska många som faktiskt bor och lever i vargtäta områden och det är inte alltid så roligt.
Många kramar till er alla
Med risk för att bli utskälld :)

5 kommentarer:

 1. Ja men du det är väl verkligen sunt..det håller jag med om..vargar gör nog mer illa än gott..så är det..

  SvaraRadera
 2. Ingen utskällning här jag respekterar allas åsikter. Bara det att jag klagar inte på jägare som skjuter älg m.m. Men varg är inget naturligt för oss att äta, iaf inte i dagens samhälle. Varg finns det inte lika mycket av som älg. Dessutom hur vet jägarna att dem skjuter en varg som är inavlad? Nej taktiken har ju varit skjut först sen kolla, tycker inte det är ok. Utan man kan kolla först genom att naturvårdsverket går ut och kollar som dem brukar göra genom att söva vargen. Det är inte ok med 27.000 jägare på 27 vargar.
  Ha det gott, kram

  SvaraRadera
 3. Nu, måste jag få fråga.. Hur går denna vargjakt till? Är det som vid älg/rådjursjakt? Att smyga sig på bytet. Eller som vid viss lodjursjakt, med fångstburar där man lurar in djuret i en bur och sedan skjuter det. Eller med åtel? Har alltid funderat över detta. Skulle vara intressant att höra. ..

  SvaraRadera
 4. Det är hett debaterat ämne i dessa dagar. Det är klart att de inte får bli förmånga i vissa områden. Kram

  SvaraRadera
 5. Ingen utskällning, det är bra med diskussion. Jag tycker att alla har sin plats här på jorden. Har man djur inhängnat så är ju det dukat bord för vargen som också är hungrig och har små ungar. Klart är att den går dit och tar sig en bit. Det får man ju räkna med så är ju naturens gång. Varg äter vi ju inte direkt och så vansinnigt många finns det ju inte heller vad jag har förstått men jag kan ju inte påstå att jag är 100% påläst. Däremot har jag frysen fyll i älgkött så jag är inte emot jakt. Däremot så får man inte skjuta för många då får man hellre vara utan och inga barndjur heller. Har förbjudit min far att skjuta djurbarn, inte nått endaste ett, där går liksom gränsen för vad man kan göra enligt mig.
  Ha det så gott!
  Kram
  /Sara

  SvaraRadera